ЧАСТНИТЕ АНСАМБЛИ В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ! Под това мото утре, 19-ти

...
ЧАСТНИТЕ АНСАМБЛИ В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ! Под това мото утре, 19-ти
Коментари Харесай

Частни танцови ансамбли на протест заради опасност от фалит

" ЧАСТНИТЕ АНСАМБЛИ В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ! "   Под това мото на следващия ден, 19-ти април, частните фолклорни ще излязат с зов за поддръжка в своя самостоятелна демонстрация за отбрана на правото си на работа и оцеляване. Събитието ще се организира в горната част на Ларгото в София във времето от 17:30 ч. до 19:30 ч.
Ето какво се споделя в информацията, разпорстранена от съставите до медиите:
 Основателят на отбор Българе: Българският дух се възражда Основателят на отбор " Българе ": Българският дух се възражда
Във времена на рецесия, в това число рецесия на полезностите, може би е естествено доста хора да търсят сигурност в корените си. Това евентуално...
" Повече от година тези частни професионални ансамбли се борят за своето битие в създалата се пандемична обстановка. Цяла една година без опция за театрални изяви, само че с погашение на заплати и осигуровки на чиновниците , без да бъде скъсен нито един човек. Досега приходите им са били от продажба на билети за техните спектакли и от спонсори. Поради прилаганите ограничаващи ограничения театрални изяви през изтеклата година съвсем нямат, а спонсорите от частния бизнес също изпитват финансови усложнения.
По изброените дотук аргументи първокласните актьори са изправени пред заплахата ансамблите да приключат своята активност заради финансова неплатежоспособност . Ако не стане знамение, това се чака да се случи в рамките още на този месец. И целият им твърдоглав труд в името на България при повече от две десетилетия творчество да отиде в историята. Загубата за българската просвета и най-много за фолклорното театрално изкуство сигурно ще бъде голяма!
Особеното им оскърбление идва от обстоятелството, че са взети ограничения за подкрепяне на държавните културни институции и на артистите на свободна процедура, само че не и на частните професионални танцови трупи и културни организации, които в страната се броят на пръстите на едната ръка. Изчерпали всички свои благоприятни условия за финансиране, НФА " БЪЛГАРЕ " и отбор " ЧИНАРИ " приканват за незабавно приемане на законова мярка, която да подсигурява финансово оцеляване и на частните ансамбли, радвали с изкуството си милиони фенове на българския фолклор през годините.
Апела на двата най-големи и най-стари частни ансамбъла у нас ще поддържат и други частни професионални обединения. Индивидуалната демонстрация на " БЪЛГАРЕ " ще продължи и през идващите дни на същото място от 09:00 ч. до 13:00 ч. - до съществуването на резултат . "
 Петър Чолаков: ГЕРБ и Движение за права и свободи ще опитат да внушат, че партиите на митинга и статуквото са се договорили Петър Чолаков: ГЕРБ и Движение за права и свободи ще опитат да внушат, че партиите на митинга и статуквото са се договорили
" Въпросът е ще може ли този парламент да роди държавно управление, което да ръководи устойчиво България ". Това разяснява пред БНР политологът...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР